keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Mistä on pienet tytöt tehty? Mistä on pienet pojat tehty?


Mistä on pienet tytöt tehty? Sokerista, kanelista, inkivääristä ja kukkasista. Niistä on pienet tytöt tehty.

Mistä on pienet pojat tehty? Etanoista, sammakoista, koiranhännän tupsukoista. Niistä on pienet pojat tehty

Kuulostivatko nämä värssyt tutuille, mitä vauvakorteissa tai seinätauluissa usein lukee? Jossain vaiheessa varhaislapsuudessa itseään voi olla helpoin kuvata lauseella ”En tiedä, kuka minä olen tai miltä minusta tuntuu”. Pikku hiljaa tämä ajatus saattaa joillakin muuttua ” Toiset ovat ärsyttäviä, koulu on tylsää, ei jaksa kiinnostaa” –ajatukseksi. Siinä vaiheessa, kun nuori tulee juttusille ja haluaa oppia asioita itsestään ja on valmiina näkemään vaivaa sen eteen, olen enemmän kuin valmis häntä siinä työssä auttamaan.

Jos sinulta kysytään, millainen sinä olet, onko sinun helppo vastata? Osaan nykyisin ajatella olevani sosiaalinen, auttavainen, ahkera ja temperamenttinen. Elin kuitenkin pitkään siinä mielikuvassa, että osaan soittaa pianoa tyydyttävästi ja tykkään musiikista, mutta muuta hyvää minussa ei sitten olekaan. Kaverit hyväksyivät minut täysin sellaisena kuin olin, samoin isäni, mutta itselleni en riittänyt.

Käytän työssäni erilaisia kortteja  tunteita ja ajatuksia sanoittamaan. Kun nuori löytää itselleen hyvän mielen korteista osuvimmiksi ajatukset ”Hyväksyn itseni kokonaan”, ”Teen asioita, jotka ovat itselleni tärkeitä”, ”Elämässäni on asioita, jotka ovat hyvin”, ”Elämä on täynnä mahdollisuuksia” ”Haluamani asiat ovat minulle mahdollisia” ja ”Olen tässä ja nyt”, voisin hyppiä riemusta ja rutistaa nuorta samalla hetkellä. Vielä vuosi pari takaperin samainen nuori jännitti sosiaalisia tilanteita eikä uskaltanut tulla yksin kouluun. Nykyisin hän on täynnä toivoa ja unelmia ja uskaltaa haastaa itsensä sekä muut tuomalla esiin omia mielipiteitään ja ajatuksiaan.

Pysähdy kaiken kiireen keskellä välillä miettimään, millaisista paloista sinut on tehty? Palojen muotoa on mahdollista muuttaa siihen suuntaan kuin itse haluat. Sinun ei tarvitse tyytyä siihen, mitä sinulle on syntymässäsi annettu. Jos temperamenttiisi on mennyt liikaa inkivääriä, miksi et hakisi siihen lisää sokeria tai kukkasia sitä tasapainottamaan? Saadessasi selville oman koostumuksesi, on paljon helpompi elää erilaisten sekoitusten maailmassa toisten kanssa. Ja mikä parasta: Oman itsesi kanssa J
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti